Nyt læringsforløb om menighedsbaseret diakoni

11-03-19

De fem medlemsorganisationer Luthersk Mission, Promissio, Mission Afrika, Baptistkirken og International Aid Service samarbejder i øjeblikket med DMRU og den britiske organisation Tearfund om et læringsprojekt om menighedsbaseret diakoni

Det nye projekt indledes med en opstartskonference i Tanzania d. 26.-31. maj.

Her vil Tearfund dele deres mangeårige erfaringer med at engagere kirker og menigheder i udviklingsarbejdet med de danske organisationer og partnerskabsorganisationer. 

"Menighedsbaseret diakoni adskiller sig fra andre tilgange til udviklingsarbejdet ved at kirken og lokalbefolkningen selv beslutter og leder deres egne initiativer. På den måde kan 'effekten' være mere organisk, end vi ofte ser når et projekt starter og slutter, " fortæller Thomas Spanner, som er DMRU's konsulent på forløbet. 

Formålet med konferencen er at give indledende input til projekter, som knytter sig direkte til metoden bag menighedsbaseret diakoni, som herefter skal udføres i Liberia, Mali, Tanzania, Etiopien og Burundi.

Erfaringer fra det fælles læringsprojektet deles efterfølgende med resten af DMRU's medlemmer og vil danne grobund for et større strategisk fokus på metoden.