Mission Øst søger Communications Manager

08-11-18

Mission Øst søger en strategisk stærk leder med praktisk erfaring inden for kommunikation og branding til vores kommunikationsteam på kontoret i Hellerup.  
 

Om kommunikationsteamet

Udover dig består teamet af to kommunikationsmedarbejdere, en grafisk designer, en pressekonsulent og en frivillig. Vores primære opgave er at formidle Mission Østs internationale hjælpearbejde til offentligheden på en fængende måde samt producere indhold til fundraising-aktiviteter på det private marked i samarbejde med vores fundraising-team.

 

Om stillingen


Din opgave bliver at lede og motivere teamet og dermed sikre, at teamets arbejde sker i tråd med vores nye Popular Engagement strategi, som omhandler kommunikation og fundraising, hvor du refererer til direktøren for kontoret i Hellerup. Udover at lede teamet vil du også indgå i det daglige arbejde med at producere indhold samt at koordinere opgaver med vores fundraising- og administration-teams. Stillingen er på 37 timer ugentligt inkl. frokost og indebærer mindre grad af rejseaktivitet i Danmark og udlandet (1-3 uger årligt).

 

Hvem er du?

Du har mindst fem års erfaring i branchen, har ledererfaring og en uddannelse inden for kommunikation, journalistisk eller lignende. Du er god til at motivere dit team, tage styring og til at koordinere på tværs i en organisation, hvor mange forskellige interesser skal tilgodeses.  

 

Dine opgaver bliver:

- At motivere teamet og lede og fordele arbejdet
- At sikre sammenhæng mellem de forskellige kanaler og målgrupper, samt have overblik over, hvad der sker i omverdenen og i Mission Østs projektlande
- At udvikle Mission Østs indsats i forhold til at oplyse og uddanne befolkningen i vigtigheden og effekten af udviklings- og nødhjælpsarbejde
- Samarbejde med fundraising-teamet, så vores kommunikation bidrager til og understøtter indsamlingen af private midler
- I samarbejde med kommunikations-teamet udvikle og vedligeholde Mission Østs brand og sikre et fokus på organisationens vidtforgrenede hjælpearbejde for fattige og nødlidende
- Samarbejde og koordinere med kommunikations- og fundraising-kontoret i Tyskland
- Sikre fremdrift af vores nye kommunikationsstrategi med fokus på at videreudvikle vores digitale kommunikation

 

Du har:


- Ledelseserfaring og mindst fem års erfaring indenfor kommunikation og/eller fundraising
- Indsigt i nødhjælps- og udviklingsarbejde og ideer til, hvordan man kan engagere offentligheden
- Omfattende erfaring med at udvikle og implementere digitale marketingstrategier og en solid forståelse for forskellige digitale værktøjer (SoMe, nyhedsbreve, online annoncer, SEO)
- Erfaring med Brand Management
- Forståelse for samspillet mellem on- og offline værktøjer indenfor kommunikation og marketing
- Gode skriftlige kompetencer

 

Ansøgningsfrist


Ansøgningsfrist senest d. 18. november 2018

Send din ansøgning og CV på engelsk gennem vores HR platform: tbe.taleo.net/NA2/ats/careers/searchResults.jsp