DMRU har skiftet navn til CKU

19-01-21

Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling skiftede den 14.januar navn til Center for Kirkeligt Udviklingssamarbejde (CKU). Det fandt sted gennem en online lancering, hvor 120 deltog.

Under den relevante overskrift: ’Mænd, der hader kvinder? – Religion og religiøse aktører i udviklingssamarbejde’, afholdt CKU en debat om vold mod kvinder. På verdensplan har 35 procent af alle kvinder oplevet kønsbaseret vold. Her blev særligt et spørgsmål rejst: Hvordan kan kirkelige og sekulære organisationer i fællesskab arbejde med ligestilling blandt kønnene?

Under lanceringen havde vi blandt andre besøg af minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen, seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder Marie Juul Petersen, Direktør i Danner Lisbeth Jessen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Qvist-Sørensen, seniorforsker i Dansk Institut for Internationale Studier Lars Engberg-Pedersen, og professor og kultursociolog i KVINFO Connie Carøe Christiansen, samt en række andre praktikere, forskere og kirkelige aktører fra det danske NGO-miljø.

I forhold til Genbrug til syd betyder navneændringen blot, at CKU vi fremgå som afsender fra Genbrug til Syd i stedet for DMRU som hidtil.  

Hvis du gik glip af CKU-lanceringen, kan du se eller gense lanceringen på www.cku.dk eller her: vimeo.com/500937998.